Supliment nutritiv inovator creat special pentru protecția și regenerarea ficatului la câini și pisici.

HepaticON

Supliment nutritiv inovator creat special pentru protecția și regenerarea ficatului la câini și pisici.

Hepatoprotector ce poate fi utilizat ca parte a terapiei complementare pentru boli hepatice cronice sau alte boli care pot afecta funcția hepatică;

Susține sănătatea ficatului și funcționarea optimă a acestuia prin protecția împotriva daunelor oxidative și a inflamației;

Stimulează regenerarea celulară și ajută la prevenirea acumulării excesive de grăsimi în ficat;

Produs disponibil în două prezentări pentru a asigura o administrare corectă, în funcție de mărimea animalului, flaconul de 30 ml fiind conceput pentru câini de talie mică și pisici, iar flaconul de 50 ml pentru câini de talie medie și mare.


Produsele din gama Petswell se găsesc exclusiv în rețeaua medicală. Întreabă-ți medicul veterinar!

De ce să alegi HepaticON?

Combinație unică de ingrediente formulate într-un mod special pentru a asigura o absorbție și o utilizare maximă a ingredientelor active de către organismul animalului tău de companie.

Substanțe active

Combinația unică de substanțe active creată special pentru susținerea funcției de regenerare și de protecție a ficatului. Saccharomyces cerevisiae, sulfatul de zinc, L-Carnitina, clorura de colină, extracte de plante, vitamina E, extractul de Curcurma longa și complexul de Silybin și Fosfolipide Siliphos® acționează sinergic și susțin funcția ficatului prin mecanisme specifice, pentru mai multe informații cu privire la ingrediente vezi secțiunea de mai jos 

Administrare ușoară

Tehnologia FlowDose™, garantează o administrare ușoară și precisă a dozei ideale de emulsii și microemulsii omogene, în timp ce sistemul de flacon airless asigură o experiență perfectă pentru utilizator, indiferent de poziția în care este ținut flaconul.

Tehnologii inovatoare

Înglobează tehnologii inovatoare Flowdose™ și Siliphos®

Substanțele active din compoziția HepaticON și rolul lor

  • Cunoscută și sub numele de drojdie de bere, ajută la detoxifierea ficatului prin stimularea activității enzimatice hepatice. Aceasta poate spori capacitatea ficatului de a neutraliza substanțele toxice, inclusiv medicamente, toxine din alimente și alte substanțe chimice prezente în mediul înconjurător. Saccharomyces cerevisiae contribuie la regenerarea celulară deoarece conține nutrienți esențiali precum aminoacizi, vitamine din grupa B și minerale, care sunt necesare pentru sinteză și regenerarea celulelor hepatice.

    Această regenerare celulară ajută la menținerea funcției hepatice normale și la vindecarea țesutului hepatic deteriorat.

    Drojdia de bere conține componente imunomodulatoare care pot stimula răspunsul imun al organismului și astfel, prin fortificarea sistemului imunitar, Saccharomyces cerevisiae poate ajuta la protejarea ficatului de agresiunile externe și la reducerea inflamației hepatice. Este cunoscut, de asemenea, că Saccharomyces cerevisiae este capabilă în mod intrinsec să sintetizeze S-adenozilmetionina (SAMe) din metionină și adenozin trifosfat (ATP).

    SAMe este o moleculă extrem de versatilă, implicată în multiple reacții celulare la nivel hepatic. Ea servește ca principal donator de metil în reacțiile de metiltransferază și joacă un rol crucial în reglarea dezvoltării, apoptozei și diferențierii hepatocitelor. S-a demonstrat că suplimentarea cu SAMe restabilește nivelurile hepatice de glutation, ceea ce duce la o reducere a leziunilor hepatice.

  • Un antioxidant important care ajută la protejarea celulelor hepatice împotriva stresului oxidativ. Acesta neutralizează radicalii liberi și alte specii reactive de oxigen, reducând astfel daunele celulare induse de procesele de oxidare. Zincul este un element obligatoriu pentru sinteză proteinelor hepatice, cum ar fi enzimele hepatice și proteinele de transport. Aceste proteine sunt esențiale pentru funcționarea normală a ficatului și pentru metabolizarea substanțelor în organism.

    De asemenea, sulfatul de zinc are un rol important în metabolismul lipidelor, inclusiv în descompunerea și utilizarea grăsimilor în ficat astfel contribuie la prevenirea acumulării excesive de grăsimi în ficat, protejând împotriva dezvoltării bolilor hepatice grase. Deoarece organismul are rezerve limitate de zinc, menținerea unor niveluri adecvate ale acestui element depinde de o dietă echilibrată și de o homeostazie eficientă.

  • Joacă un rol în promovarea regenerării celulelor hepatice. Prin stimularea sintezei de proteine și creșterea activității enzimatice, L-Carnitina contribuie la vindecarea și regenerarea țesutului hepatic deteriorat. De asemenea L-Carnitina are un rol crucial în metabolismul lipidelor și transportul acizilor grași către mitocondriile celulelor hepatice. Acolo, acizii grași sunt descompuși și utilizați pentru a produce energie.

    Prin promovarea utilizării eficiente a acizilor grași, L-Carnitina ajută la prevenirea acumulării excesive de grăsimi în ficat și la reducerea riscului de dezvoltare a bolilor hepatice grase. În același timp, L-Carnitina susține funcția hepatică normală prin promovarea procesului de detoxifiere și contribuie la eliminarea substanțelor toxice și așa-numiților metaboliți (deșeuri) din ficat, ceea ce reduce stresul oxidativ și inflamația hepatică.

  • Este implicată în metabolismul lipidelor. Ea ajută la emulsificarea și transportul grăsimilor, inclusiv a acizilor grași, din ficat către alte țesuturi ale organismului, astfel poate preveni acumularea excesivă de grăsimi în ficat și poate contribui la menținerea sănătății hepatice. Clorura de colină are un efect benefic asupra funcției hepatocelulare. Aceasta poate ajuta la menținerea integrității membranei celulare hepatice, îmbunătățind astfel funcționarea normală a celulelor hepatice. De asemenea, Clorura de Colină poate spori sinteza de noi celule hepatice și poate accelera procesul de vindecare în cazul leziunilor hepatice.

  • Extractul de Cynara scolymus (Anghinare) prin conținutul său de compuși bioactivi, cum ar fi acidul clorogenic și cinarina, contribuie la menținerea integrității membranelor celulare hepatice și reduc riscul de deteriorare al ficatului. Extractul de anghinare este unul dintre cei mai potenți antioxidanți naturali deoarece este bogat in acid clorogenic și flavonoide. Acești antioxidanți protejează celulele hepatice de stresul oxidativ și reduc daunele induse de radicalii liberi. De asemenea extractul de Anghinare reduce inflamația hepatica prin inhibarea producției de citokine proinflamatorii. O alta funcție cunoscuta al acestui extract este aceea de a stimula procesele de vindecare si regenerare a țesutului hepatic deteriorat, prin intensificarea sintezei de noi celule hepatice.

  • Sprijină procesul de regenerare a hepatocitelor și poate stimula sinteza de noi celule hepatice astfel contribuie la accelerarea vindecării țesutului hepatic deteriorat în cazul leziunilor hepatice. Această vitamină este esențială pentru funcționarea normală a ficatului. Ea participă la procesele metabolice hepatice și susține activitatea enzimatică necesară pentru metabolismul adecvat al nutrienților și detoxifierea substanțelor nocive.

    Vitamina E este un puternic antioxidant, ceea ce înseamnă că ajută la neutralizarea radicalilor liberi și a speciilor reactive de oxigen care pot dăuna celulelor hepatice, astfel protejează ficatul de stresul oxidativ și contribuie la menținerea sănătății hepatice.

    Cercetările au arătat că vitamina E poate contribui la atenuarea efectelor stresului oxidativ la nivelul ficatului. În studiile pe animale, s-a demonstrat că suplimentarea cu vitamina E reduce fibroză hepatică, steatoză, inflamația și expresia ARNm a colagenului.

  • Este o formulă specială care conține extract de Silybum marianum (Armurariu) cunoscut și sub numele de ciulin de lapte și fosfolipide. Silimarina este principala componentă activă a extractului de plantă și este constituită din trei flavonoide, silibina fiind cea mai predominantă. Silimarina asigură un efect benefic pentru ficat prin diferite mecanisme, printre care activitatea antioxidantă și eliminarea radicalilor liberi, menținerea sistemului antioxidant integrat al ficatului - glutation și superoxid dismutaza, stimularea ADN polimerazei(replicarea ADN) și stabilizarea membranei hepatocelulare.

    Combinația dintre silibină și fosfatidilcolină creează un compus care oferă avantajele atât ale silimarinei, cât și ale fosfatidilcolinei într-o singură entitate. Silibina, un flavonoid solubil în apă, devine liposolubilă prin adăugarea de fosfatidilcolină. Acest lucru îmbunătățește încorporarea silibinei în membranele celulelor hepatice.

    Studiile indică faptul că complexul silibină-fosfatidilcolină are o biodisponibilitate superioară în comparație cu produsele convenționale pe bază de ciulin de lapte. Fosfatidilcolina nu este doar un simplu "transportor" pasiv pentru silibină, ci este ea însăși un compus bioactiv care favorizează sănătatea ficatului. Silibina protejează ficatul datorită activității sale antioxidante, în timp ce fosfatidilcolina ajută la repararea și înlocuirea membranelor celulare, oferind, prin urmare, avantaje sinergice pentru celulele hepatice.

  • Curcumina este principalul polifenol care se găsește în rizomul de Curcuma longa. Curcumina este un compus bioactiv care este asociat cu o mare varietate de proprietăți benefice, cum ar fi activități antioxidante, antiinflamatorii, hepatoprotectoare și cardioprotectoare, deoarece inhibă producția de citokine inflamatorii de către monocite, macrofage, ciclooxigenază 2 și lipoxigenază. Bolile hepatice cronice sunt adesea asociate cu un stres oxidativ crescut, indiferent de cauza care stă la baza acestora. Stresul oxidativ apare atunci când există un dezechilibru între speciile reactive de oxigen (ROȘ) și antioxidanți în ficat, ceea ce duce la degradarea celulară a proteinelor, lipidelor și ADN-ului.

    Speciile reactive de oxigen sunt implicate în diverse mecanisme cu răspuns hepatic, inclusiv fibrogeneza, ischemia/regenerarea, necroză și apoptoza. Aceste modificări duc la deteriorarea progresivă a ficatului. În acest sens, mai multe studii clinice indică faptul că extractul de turmeric exprimă efecte protectoare semnificative împotriva bolilor hepatice asociate cu oxidarea.

  • Extractul din coaja de portocală conține concetratii mari de compuși activi, cum ar fi Vitamina C, Flavonoide și Hesperidina care protejeaza celulele hepatice de stresul și agresiunile toxice. Aceste substanțe active contribuie la menținerea integrității membranei celulare hepatice și reduc riscul de deteriorare a ficatului. S-a constatat, de asemenea, că extractul de coaja de portocala reduce nivelurile de glucoză din sânge și crește nivelul de insulină, ceea ce face din el o potențială terapie pentru gestionarea obezității și a diabetului de tip II la câini și pisici. Extractul de coajă de portocală poate stimula secreția și fluxul biliar. Aceasta functie facilitează eliminarea substanțelor toxice și a produselor metabolice din ficat prin bilă, sprijinind astfel funcția hepatică normală. Compușii bioactivi din extractul de coajă de portocală au proprietăți antiinflamatorii, reducând inflamația în ficat si contribuie la protejarea țesutului hepatic și la prevenirea progresiei bolilor hepatice inflamatorii.