Cât de mare va crește câinele tău?

În momentul în care te hotărăști că vrei un cățeluș în viața ta, este necesar să începi să cercetezi ce fel de câine ar fi potrivit pentru tine. Există multe aspecte de care să ții cont în luarea deciziei: de la capacitatea de dresaj și nevoile de mișcare, la potențiale probleme de sănătate și prietenia față de copii. Dar cel mai important aspect este cât de mare va crește câinele tău.

Acest lucru este destul de ușor de observat la o rasă pură. În aceste cazuri, poți arunca o privire la standardul rasei și poți aprecia destul de bine cum va fi câinele tău ca adult.

Estimarea mărimii câinilor metiși

Un câine metis este, în general, un câine cu origine necunoscută, care prezintă caracteristicile mai multor rase. Acesta este de obicei rezultatul reproducerii naturale aleatorii, mai degrabă decât controlate de om. Metișii tind să fie câini mult mai sănătoși și mai puțin predispuși la boli genetice decât câinii de rasă pură.

Cel mai important lucru la care trebuie să te uiți este dimensiunea labei sale. În cazul în care cățelul are labe mari, acesta este un indiciu clar că va crește în dimensiuni, astfel încât labele să îi poată susține corpul.

Un fapt important de știut este că puii de rase mici cântăresc aproximativ 100 de grame la naștere, în timp ce rasele mari cântăresc circa 600 de grame la naștere. Dacă salvezi un cățeluș orfan nou-născut și cântărește mai mult de 500 de grame, va fi mare. Dimpotrivă, dacă cântărește mai puțin de 150 de grame, va fi mic.

Cât de repede va crește cățelușul meu?

După ce ți-ai făcut o idee despre cât de mare va fi cățelușul tău în stadiul de adult, poate fi important să îți dai seama cât de rapid se va dezvolta. De exemplu, un cățel va crește rapid în primele șase luni de viață. La atingerea acestui termen, cățelul va cântări aproximativ 75% din greutatea sa ca adult; după acest moment, creșterea va încetini.

Ce determină mărimea unui câine adult?

În general, cățelușul este considerat câine adult după ce împlinește un an, deși multe rase de câini continuă să crească până la vârsta de 24 de luni. Iată câțiva factori care pot influența dimensiunea adultă a noului tău cățeluș.

Rasa: Unul dintre cei mai buni indicatori ai greutății adulte a cățelușului tău este dimensiunea medie a rasei sale. Poți să îți compari câinele cu alți câini din rase similare, dar ține cont de faptul că eventuala mărime a unui câine de rasă mixtă va fi mai greu de prezis decât cea a unui câine de rasă pură.

Sexul: Hormonii sexuali vor influența greutatea și înălțimea câinelui tău. Câinii masculi sunt, de obicei, puțin mai mari decât femelele din aceeași rasă.

Moștenirea genetică: Cunoașterea părinților câinelui te poate ajuta să estimezi cât de mare va crește cățelul tău. Părinții animalului de companie pot fi un factor deosebit de util în prognozarea dimensiunii finale a câinelui tău dacă este vorba de o rasă mixtă.

Castrarea sau sterilizarea timpurie: Sterilizarea sau castrarea timpurie a câinelui poate afecta înălțimea și greutatea la vârsta adultă, ducând la abateri de la talia medie a rasei.

Regimul alimentar: Cât de mult mănâncă câinele tău în primul an de creștere poate influența dacă va crește mai mare sau mai mic decât media. Un câine subalimentat poate avea o creștere întârziată, poate ajunge mai mic, în timp ce un câine supraalimentat poate crește mai mare decât media rasei sale. Este important să îți hrănești câinele cu o alimentație consistentă și sănătoasă și poți să te consulți cu medicul veterinar pentru a stabili tipul și cantitatea de hrană pe care trebuie să i-o dai în fiecare zi.

Soluția Grow-ON

Grow-ON este un supliment nutraceutic de ultima generație destinat câinilor și pisicilor în perioadele de creștere, gestație, lactație și convalescență, care înglobează ingrediente de calitate și tehnologii inovatoare care asigură o administrare ușoară și complianță ridicată.

Acesta conține o combinație unică de ingrediente, printre care se numără: Saccharomyces cerevisiae (este o tulpină de drojdie bogată în substanţe nutritive și probiotice benefice)

Calciu, Fosfor, Colină, Magneziu, complexul de vitamine B şi aminoacizi.

Grow-ON face parte din gama de suplimente Petswell, dezvoltată în urma unei cercetări originale, sub atenta supraveghere și îndrumare a echipei de medici și specialiști Veteco.

Întreabă-ți veterinarul despre Grow-ON și despre celelalte produse din gama Petswell.

Alege suplimentele din gama Petswell pentru a-ți proteja animalul de companie împotriva bolilor și pentru a-i îmbunătăți calitatea vieții.

Next
Next

Vitaminele necesare pentru un sistem imunitar puternic