Vitaminele necesare pentru un sistem imunitar puternic

La fel ca și oamenii, animalele de companie au nevoie de vitamine pentru a avea un sistem imunitar puternic și pentru a duce o viață sănătoasă.

Ce sunt vitaminele?

Vitaminele sunt compuși organici care sunt necesari pentru a susține viața. Majoritatea se găsesc în mod natural în alimentație. Organismul animalelor are nevoie de vitamine pentru creștere și pentru a avea un sistem imunitar puternic.

Probabil că ești familiarizat cu majoritatea vitaminelor de care au nevoie animalele de companie, printre care se numără:

● Vitamina A

● Complexul de vitamine B

● Vitamina C

● Vitamina E

● Colina

Vitamina A

Vitamina A este importantă pentru sănătatea vederii, a pielii și a sistemului imunitar. Această vitamină solubilă în grăsimi este, de asemenea, responsabilă pentru creșterea și dezvoltarea fetală. Acest nutrient poate ajuta la menținerea unei vederi sănătoase și la susținerea sistemului imunitar în perioadele critice de creștere și recuperare.

Vitaminele B

Vitaminele B joacă un rol foarte important în sănătatea animalului tău de companie:

Biotina (vitamina B7) este esențială pentru metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor. Susține sănătatea pielii și a blănii și ajută la menținerea unui aspect sănătos al animalelor de companie.

Vitamina B1 (tiamina) este implicată în procesul de producție a energiei și ajută la funcționarea normală a sistemului nervos, îmbunătățind starea generală de sănătate în perioadele de gestație, lactație și convalescență. Câinii și pisicile nu sintetizează tiamina și, prin urmare, depind de vitamina B1 obținută din alimentația lor.

Vitamina B2 (riboflavina) este necesară pentru procesele de creștere și dezvoltare. Contribuie la menținerea unei funcționări normale a sistemului nervos și a metabolismului energetic, promovând astfel o bună stare de sănătate generală.

Vitamina B12 este esențială pentru producția de celule roșii și funcționarea normală a sistemului nervos. Aportul adecvat de vitamina B12 susține nivelul de energie și poate îmbunătăți funcția cognitivă și a sistemului imunitar.

Niacinamidă sau vitamina B3 este implicată în metabolismul energetic și poate sprijini funcționarea normală a sistemului nervos. Acest nutrient poate contribui la menținerea unui nivel optim de energie și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Pantotenatul de calciu sau vitamina B5, este necesar pentru metabolismul energiei și sinteza hormonilor. Acesta poate susține o bună funcționare a sistemului digestiv și a sistemului nervos.

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant important. Aceasta elimină radicalii liberi potențial dăunători din organism și poate ajuta la reducerea inflamației și a îmbătrânirii cognitive. Câinii și pisicile pot sintetiza vitamina C pe cont propriu în ficatul lor, dar suplimentarea oferă beneficii pentru sănătate.

Vitamina E

Vitamina E este unul dintre mijloacele de apărare ale câinelui sau a pisicii tale împotriva daunelor oxidative. Această vitamină solubilă în grăsimi este, de asemenea, esențială pentru funcția celulară și metabolismul grăsimilor. Carențele pot duce la degenerarea ochilor și a mușchilor și la probleme de reproducere.

Colina

Colina este un nutrient esențial implicat în funcționarea normală a sistemului nervos, metabolismul grăsimilor și dezvoltarea creierului. Aportul adecvat de colină poate susține sănătatea sistemului nervos și a creierului în perioadele de creștere și dezvoltare. Aceasta susține funcționarea sănătoasă a creierului, a ficatului și ocazional este utilizată ca parte a unui plan de tratament pentru animalele de companie cu epilepsie.

În mod normal, animalele își procură vitaminele și alți nutrienți din alimentație, dar acestea nu sunt întotdeauna suficiente, mai ales în perioadele de creștere, gestație, lactație sau în perioadele de convalescență. În astfel de perioade, animalele de companie au nevoie de mai multe vitamine și de aceea, cu aprobarea medicului veterinar, este indicat ca acestea să primească suplimente care conțin vitamine.

Soluția GrowON

Grow-ON este un supliment nutraceutic de ultima generație destinat câinilor şi pisicilor în perioadele de creștere, gestație, lactație şi convalescență, care înglobează ingrediente de calitate și tehnologii inovatoare care asigură o administrare uşoară și complianță ridicată.

Acesta conține o combinație unică de ingrediente, printre care se numără și toate vitaminele enumerate mai sus, dar și Saccharomyces cerevisiae (o tulpină de drojdie bogată în substanțe nutritive și probiotice benefice) Calciu, Fosfor, Colină, Magneziu și aminoacizi.

Grow-ON face parte din gama de suplimente Petswell, dezvoltată în urma unei cercetări originale, sub atenta supraveghere și îndrumare a echipei de medici și specialiști Veteco.

Întreabă-ți veterinarul despre Grow-ON și despre celelalte produse din gama Petswell.

Alege suplimentele din gama Petswell pentru a-ți proteja animalul de companie împotriva bolilor și pentru a-i îmbunătăți calitatea vieții.

Previous
Previous

Cât de mare va crește câinele tău?

Next
Next

Ajutor în creştere, lactaţie şi convalescenţă