Muzică pentru câinele tău?

Unii câini adoră muzica și chiar “acompaniază” melodiile lor preferate. Alți câini au tendința de a fugi de frică atunci când aud aceste sunete. Oamenii știu intuitiv faptul că sunetele plăcute pot atrage atenția câinilor, iar știința confirmă acest lucru. Când vorbesc cu câinii lor, oamenii își schimbă frecvența și volumul, adresându-se lor ca unor copii mici. Câinii îi urmăresc atent, lătrând sau dând din coadă în semn că sunt încântați.

Ce efect au diferitele tipuri de muzică asupra câinelui tău?

Studiile au dovedit de mult că muzica poate ajuta oamenii să scape de stres și durere. Veterinarii au vrut să descopere dacă muzica ar putea ajuta și câinii. Cele mai multe dintre aceste studii au avut loc în adăposturile pentru animalele, unde cercetătorii înregistrează reacțiile câinilor la muzică și notează orice schimbări în nivelul de cortizol, un hormon de stres.

Într-un studiu, psihologul Dr. Deborah Wells a descoperit că atunci când câinii ascultau melodii clasice, ei păreau mai liniștiți și respirația lor încetinea. Muzica pop a avut un impact mai mic, în timp ce muzica heavy metal a avut efectul opus. După ce au ascultat muzică heavy metal, câinii au început să tremure.

Varietatea de gen și ritm este esențială. Câinii au tendința de a ignora muzica pe care o aud în mod constant. Odată ce muzica se transformă în zgomot ambiental, efectul relaxant al muzicii încetează.

Un câine care este în stare de relaxare are mai multe șanse să doarmă profund, ceea ce este benefic pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea creierului. Nu uitați să puneți câteva melodii atunci când sunteți acasă, astfel încât, atunci când plecați și veți pune aceste melodii, câinele tău să nu se simtă stresat și singur.

În plus, muzica are mai multe scopuri terapeutice. Aceasta poate ajuta câinii să rămână calmi în timp ce se adaptează la o casă nouă, merg la un veterinar sau se recuperează după o intervenție chirurgicală. Muzica este o pauză binevenită pentru tine și câinele tău într-o lume plină de zgomot de mașini și electronice.

Terapiile cu sunet pentru câini sunt rezultatul muncii inventive a doctorului Alfred Tomatis, otorinolaringolog. Aceste melodii calmante stimulează sistemul imunitar, care ajută la repararea țesuturilor și la combaterea infecțiilor.

Compozitoarea Sharon Howarth-Russell compune melodii pentru câini pentru a răspunde unor nevoi specifice, cum ar fi ameliorarea anxietății, răului de mașină, agresivității sau bolii. Poţi asculta un fragment la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=-BkxpL75pEo

Inclusiv Spotify are un instrument care îţi permite să creezi o listă de redare pentru câinele tău și să uploadezi o fotografie pentru coperta listei de redare.

Playlist canin

Un studiu din 2017 arată că muzica reggae are un efect pozitiv asupra comportamentului canin, ajutându-i să se calmeze și să petreacă mai mult timp întinși. Câteva cântece pe care câinele tău le va aprecia sunt “One Love” de Bob Marley and the Wailers, “The Tide Is High” de The Paragons și “Bam Bam” de Sister Nancy.

Același efect îl are și muzica soft rock. Încercaţi “How Deep Is Your Love” de Bee Gees, “Sailing” de Christopher Cross și “Dreams” de Fleetwood Mac.
În mod sigur câinele va aprecia muzica clasică, mai ales solourile de pian, cu un aranjament simplificat, cu 50-80 BPM (beats/minute), precum “Gymnopedia No. 1” de Satie sau “Claire de Lune” de Debussy.

Unul dintre efectele muzicii asupra câinelui tău este diminuarea considerabilă a stresului, acesta fiind și unul dintre factorii importanți în reducerea riscului de boli cardiovasculare. Bolile cardiace reprezintă aproximativ 10- 15% din toate cazurile medicale observate in clinicile veterinare și pot fi prevenite printr-o alimentație corespunzătoare și prin consultații regulate la medicul veterinar.

Soluția CardiON

Cardi-ON este un supliment nutraceutic de ultimă generație, destinat câinilor și pisicilor pentru a ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și la îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular.

Acesta conține o combinație unică de ingrediente, printre care se numără: L-Carnitină, Ulei de pește (Omega 3),Crataegus Oxyacantha (Păducel), Coenzima Q10, Acid gamma-linolenic.

Fiecare ingredient are abilități unice și contribuie la menținerea sănătății inimii și încurajează contractilitatea miocardului.
Formula sa este îmbunătățită de tehnologii inovatoare precum tehnologia FlowDoseTM care garantează doza ideală administrată într-un mod simplu sau tehnologia CAVAQ10®, care optimizează eficacitatea ingredientelor și asigură o absorbție optimă a acestora în organism.

Folosirea regulată a Cardi-ON poate duce la îmbunătățiri semnificative a funcției cardiace a animalului, permițându-i să se bucure în continuare de o calitate bună a vieții. În plus, toate ingredientele sunt de înaltă calitate, sigure și naturale, ceea ce îți oferă o opțiune de încredere pentru sprijinirea sănătății animalului tău.

Cardi-ON face parte din gama de suplimente Petswell, dezvoltată în urma unei cercetări originale, sub atenta supraveghere și îndrumare a echipei de medici și specialiști Veteco.

Întreabă-ți veterinarul despre CardiON și despre celelalte produse din gama Petswell. Alege suplimentele din gama Petswell pentru a-ți proteja animalul de companie împotriva bolilor și pentru a-i îmbunătăți calitatea vieții.

Previous
Previous

Semne că pisica ta te iubește