Bolile articulare ale animalelor de companie

La fel ca și noi, animalele sunt predispuse la probleme articulare, cum ar fi artrita - o inflamație a articulațiilor care provoacă durere, disconfort și rigiditate. Cartilajul din interiorul articulației se poate deteriora, făcând-o mai puțin "netedă" și determinând oasele să se frece între ele. Acest lucru creează și mai multă durere.

Având însă în vedere că inflamația este principalul vinovat pentru dezvoltarea artritei și a articulațiilor bolnave, este important să încorporăm alimente antiinflamatorii sau suplimente în dieta animalului, pentru a reduce riscul de apariție a bolilor articulare sau, dacă acestea au apărut deja, pentru a asigura mobilitatea și confortul articulațiilor animalelor, permițându-le să se bucure în continuare de o calitate bună a vieții.

Cea mai cunoscută boală articulară este osteoartrita (OA), cunoscută și sub numele de boala articulară degenerativă și este o afecțiune a articulațiilor care este caracterizată de modificări progresive structurale și metabolice ale țesuturilor articulare, în principal degradarea cartilajului, scleroza osoasă și inflamația membranei sinoviale. Această afecțiune poate implica orice articulație din corp, dar este mai frecventă la câini în articulațiile șoldului, genunchiului și cotului.

Simptomele osteoartritei la câini pot include durere și inflamație la nivelul articulațiilor, rigiditate, dificultate de mișcare, schimbarea comportamentului, letargie, pierderea apetitului și creșterea în greutate. Aceste simptome pot fi mai pronunțate după perioadele de repaus sau după perioade de activitate intensă. Managementul osteoartritei necesită medicamente care ar putea încetini sau opri degradarea capsulei articulare.

Managementul osteoartritei implică intervenția terapeutică multimodală:

• managementul durerii

• îmbunătățirea funcției articulare

• încetinirea aspectelor degenerative ale bolii

• controlul greutății

JointON

Joint-ON este un supliment nutraceutic cu o compoziție unică și exclusivă, dezvoltat de specialiștii Veteco pentru a ajuta la prevenirea și managementul bolilor articulare la câini și pisici.

Joint-ON înglobează ingrediente de calitate și tehnologii inovatoare care asigură administrare ușoară și o complianță ridicată.

Joint-ON face parte din gama de suplimente Petswell, dezvoltată în urma unei cercetări originale, sub atenta supraveghere și îndrumare a echipei de medici și specialiști Veteco.

Scopul JointON:

● Managementul durerii și a inflamației asociate cu probleme osteoarticulare.

● Lubrifierea articulațiilor, încurajarea și susținerea procesului regenerativ și reparator.

● Încetinirea degradării capsulei articulare și a altor aspecte degenerative ale bolii.

● Suport articular pentru animalele de companie geriatrice.

Factori de diferențiere

● Managementul durerii și a inflamației asociate cu probleme osteoarticulare.

● Lubrifierea articulațiilor, încurajarea și susținerea procesului regenerativ și reparator.

● Încetinirea degradării capsulei articulare și a altor aspecte degenerative ale bolii.

● Suport articular pentru animalele de companie geriatrice.

Factori de diferențiere

Succesul unui plan terapeutic depinde de complianța proprietarului animalului. Dacă produsul este ușor de administrat, atunci complianța va fi ridicată, iar planul terapeutic va avea succes. Complianța Joint-ON este asigurată de:

1. CASPEROME® - tehnologie brevetată de extracție a compușilor activi din Boswellia. Deoarece compușii boswellici au o disponibilitate redusă, extractul CASPEROME® îmbracă moleculele de Boswellia în lecitină pentru a optimiza absorbția lor și astfel crește biodisponibilitatea și proprietățile farmacocinetice de până la 4 ori.

2. CAVACURMIN® - tehnologie patentată de extracție a curcuminei, care utilizează o metodă de micelizare pentru a obține o formă solubilă și biodisponibilă a curcuminei. Aceasta implică utilizarea unei substanțe numite ciclodextrină (oligozaharide ciclice) pentru a încapsula moleculele de curcumină, ceea ce îmbunătățește solubilitatea lor în apă și permite o mai bună absorbție în organism.

3. Collavant®n2 este o tehnologie patentată de extracție și purificare a colagenului de tip II nedenaturat din sternul puilor de curcan. Această tehnologie îndepărtează impuritățile din colagen și păstrează intactă structura sa moleculară, permițând astfel o asimilare mai eficientă de către organism.

4. Tehnologia FlowLayer este o tehnologie patentată pentru producerea de comprimate și capsule cu eliberare prelungită și țintită a ingredientelor active.

5. Eliberare țintită CBD (canabidiolul din uleiul de cânepă) la nivelul mucoasei sublinguale prin intermediul capilarelor.

Compoziţia JointON

● Glucozamina ● Sulfatul de condroitină ● Metilsulfonilmetanul (MSM) ● Acidul hialuronic ● Extractul de Harpagophytum procumbens ● Extractul de Boswellia serrata(CASPEROME®) ● Complexul de curcumină (CAVACURMIN®) ● Colagenul de tip II nedenaturat UC-II (Collavant®n2) ● Uleiul de cânepă extras din Canabis sativa

Orizont minim de utilizare:

Durata minimă recomandată pentru a vedea îmbunătățiri în funcția locomotorie a animalelor de companie variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi starea inițială de sănătate a animalului, severitatea afecțiunii osteoarticulare și modul în care răspunde la tratament.

În general, pot trece până la 4-6 săptămâni de utilizare a suplimentelor alimentare destinate articulațiilor pentru a vedea o îmbunătățire semnificativă a funcției locomotorii. Având în vedere tehnologia de ultimă generație de care dispune și combinația unică și exclusivă de principii active din Joint-ON primele efecte se vor observa începând cu 10 – 14 zile de la inițierea tratamentului.

În concluzie, suplimentul nutraceutic Joint-ON, prin compoziția unică și exclusivă, este o alegere sigură și eficientă pentru a ajuta la prevenirea bolilor articulare, la ameliorarea simptomelor artritei și la menținerea articulațiilor suple și sănătoase.

Alege suplimentele din gama Petswell pentru a proteja animalele de companie împotriva bolilor articulare și pentru a le îmbunătăți calitatea vieții.

Previous
Previous

Ajutor în creştere, lactaţie şi convalescenţă

Next
Next

Ingrediente pentru articulații sănătoase