Ingrediente pentru articulații sănătoase

La fel ca și noi, animalele sunt predispuse la probleme articulare, cum ar fi artrita - o inflamație a articulațiilor care provoacă durere, disconfort și rigiditate. Cartilajul din interiorul articulației se poate deteriora, făcând-o mai puțin "netedă" și determinând oasele să se frece între ele. Acest lucru creează și mai multă durere.

Există multe lucruri care pot face ca artrita și durerea articulară să fie mai grave pentru animale, inclusiv obezitatea, vremea rece, suprafețele dure de mers și alergenii alimentari.

Având însă în vedere că inflamația este principalul vinovat pentru dezvoltarea artritei și a articulațiilor bolnave, este important să încorporăm alimente antiinflamatorii sau suplimente în dieta animalului, pentru a reduce riscul de apariție a bolilor articulare sau, dacă acestea au apărut deja, pentru a asigura mobilitatea și confortul articulațiilor animalelor, permițându-le să se bucure în continuare de o calitate bună a vieții.

JointON

De aceea, specialiștii Veteco au dezvoltat Joint-ON, un supliment destinat câinilor și pisicilor pentru a susține metabolismul și buna funcționare a articulațiilor.

Joint-ON este un supliment nutraceutic cu o compoziție unică și exclusivă, care înglobează ingrediente de calitate și tehnologii inovatoare. Acestea asigură o administrare ușoară și o complianță ridicată.

Compoziţia JointON şi rolul substanţelor active

1. Glucozamina este prezentă în mod natural în corpul câinilor și oamenilor, fiind un component important al cartilajului articular. Administrarea de Glucozamină determină ameliorarea simptomelor osteoarticulare prin furnizarea componentelor necesare pentru repararea cartilajului și astfel, ameliorează durerea, handicapul locomotor şi ajuta la reducerea inflamației în articulații. Una dintre funcțiile glucozaminei este de stimulare a producției de colagen și proteoglicani care contribuie la menținerea funcției și sănătății capsulei articulare.

2. Sulfatul de condroitină - este o componentă majoră a matricei extracelulare (ECM) a multor țesuturi conjunctive. Este responsabil pentru rezistența și elasticitatea cartilajului şi este implicat în reglarea metabolismului celular, diferențierea și dezvoltarea celulelor, regenerarea țesutului precum și reducerea inflamației în articulații.

3. Metilsulfonilmetanul (MSM) ajută la reducerea inflamației prin inhibarea producției de citokine. Acest lucru reduce durerea şi rigiditatea articulațiilor. În același timp MSM poate stimula sinteza de colagen.

4. Acidul hialuronic este un glicozaminoglican care are multiple efecte benefice asupra sănătății articulațiilor, inclusiv creșterea sintezei de către sinoviocite, inhibarea inflamației, îmbunătățirea densității și a metabolismului condrocitelor, inhibarea apoptozei, prevenirea leziunilor, o mai bună reparare a matricei extracelulare şi lubrifierea articulațiilor, ceea ce poate reduce frecarea și uzura excesivă a cartilajului și contribuie la reducerea durerii și a inflamației.

5. Extractul de Harpagophytum procumbens (gheara diavolului) - este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii, analgezice şi antioxidante.

6. Extractul de Boswellia serrata (CASPEROME®) - este o plantă medicinală originară din India, utilizată în medicină de foarte mult timp pentru proprietățile antiinflamatorii și analgezice. Planta conține acid boswellic și acetil-boswellic, care ajută la reducerea durerii asociate cu afecțiunile osteoarticulare şi îmbunătățirea fluxul sanguin în articulații.

7. Complexul de curcumină (CAVACURMIN®) - este un ingredient derivat din rădăcina plantei Curcuma longa (turmeric). Studiile arată că are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și analgezice, cu un potențial benefic în managementul afecțiunilor osteoarticulare la câini şi pisici.

8. Colagenul de tip II nedenaturat UC-II (Collavant®n2) - este un ingredient valoros care susține sănătatea articulațiilor prin ameliorarea rigidității, a disconfortului și îmbunătățirea mobilității. UC-II pare să exercite beneficii pentru sănătatea articulațiilor prin toleranță orală, transformând celulele T naive în celule T reglatoare care vizează colagenul de tip II, secretă mediatori antiinflamatori și reduc inflamația articulară, promovând repararea cartilajului. UC-II s-a dovedit a fi eficient și sigur la câinii obezi-artritici, fără efecte adverse observate și cu o toleranță excelentă.

9. Uleiul de cânepa extras din Canabis sativa - are numeroși compuși activi care produc efecte imunomodulatoare, antiinflamatorii, neuroprotectoare, analgezice, anxiolitice, relaxante musculare, spasmolitice, inhibitoare a creșterii tumorale și anticonvulsive. În general, uleiul de cânepă poate fi util în managementul afecțiunilor osteoarticulare la câini prin reducerea inflamației, a durerii, a stresului oxidativ și prin îmbunătățirea mobilității și a regenerării țesuturilor.

Scopul produsului

● Managementul durerii și a inflamației asociate cu probleme osteoarticulare.

● Lubrifierea articulațiilor, încurajarea și susținerea procesului regenerativ și reparator.

● Încetinirea degradării capsulei articulare și a altor aspecte degenerative ale bolii.

● Suport articular pentru animalele de companie geriatrice.

Factori de diferențiere

Succesul unui plan terapeutic depinde de complianța proprietarului animalului. Dacă produsul este ușor de administrat, atunci complianța va fi ridicată, iar planul terapeutic va avea succes. Complianța Joint-ON este asigurată de:

1. CASPEROME® - tehnologie brevetată de extracție a compușilor activi din Boswellia. Deoarece compușii boswellici au o disponibilitate redusă, extractul CASPEROME® îmbracă moleculele de Boswellia în lecitină pentru a optimiza absorbția lor și astfel crește biodisponibilitatea și proprietățile farmacocinetice de până la 4 ori.

2. CAVACURMIN® - tehnologie patentată de extracție a curcuminei, care utilizează o metodă de micelizare pentru a obține o formă solubilă și biodisponibilă a curcuminei. Aceasta implică utilizarea unei substanțe numite ciclodextrină (oligozaharide ciclice) pentru a încapsula moleculele de curcumina, ceea ce îmbunătățește solubilitatea lor în apă și permite o mai bună absorbție în organism.

3. Collavant® este o tehnologie patentată de extracție și purificare a colagenului de tip II nedenaturat din sternul puilor de curcan. Această tehnologie îndepărtează impuritățile din colagen și păstrează intactă structura sa moleculară, permițând astfel o asimilare mai eficientă de către organism.

4. Tehnologia FlowLayer este o tehnologie patentată pentru producerea de comprimate și capsule cu eliberare prelungită și țintită a ingredientelor active.

5. Eliberare țintită CBD (canabidiolul din uleiul de cânepă) la nivelul mucoasei sublinguale prin intermediul capilarelor.

În concluzie, suplimentul nutraceutic Joint-ON, prin compoziția unică și exclusivă, este o alegere sigură și eficientă pentru a ajuta la prevenirea bolilor articulare, la ameliorarea simptomelor artritei și la menținerea articulațiilor suple și sănătoase.

Alege suplimentele din gama Petswell pentru a proteja animalele de companie împotriva problemelor articulare și pentru a le îmbunătăți calitatea vieții.

Previous
Previous

Bolile articulare ale animalelor de companie

Next
Next

Cum îți dai seama că animalul tău suferă de dureri articulare?