Bolile cardiace ale animalelor de companie

Boala cardiacă este o patologie frecvent întâlnită în practica veterinară generală și reprezintă aproximativ 10- 15% din toate cazurile medicale observate. Este un termen larg folosit pentru a descrie o serie de boli care afectează inima. Poate fi o afecțiune a inimii, a vaselor de sânge sau a valvelor care perturbă funcționarea normal fiziologica a inimii.

Iată cele mai uzuale boli cardiace:

1. Boli valvulare: afecțiuni ale valvelor cardiace, în special a celor mitrale care conduc la insuficiență cardiacă congestivă (ICC). ICC este cea mai frecventă valvulopatie dobândită, reprezentând mai mult de 75% din bolile cardiovasculare diagnosticate.

2. Cardiomiopatie dilatativă: inima se dilată și pereții miocardului se subțiază, reducând astfel capacitatea inimii de a pompa sânge

3. Miocardită: inflamația miocardului (mușchiul inimii), care de asemenea poate afecta capacitatea inimii de a pompa sânge

4. Boli ale pericardului: inflamația pericardului (membrana care învelește inima), care poate duce la acumularea de lichid în jurul inimii și poate interfera cu funcția cardiacă.

5. Hipertrofia ventriculară: afecțiune în care pereții ventriculului se îngroașă, ceea ce poate duce la ICC.

CadiON

Cardi-ON este un supliment nutraceutic cu o compoziție unică și exclusivă, dezvoltat de specialiștii Veteco pentru a ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și la îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular la câini şi pisici.

Cardi-ON înglobează ingrediente de calitate și tehnologii inovatoare care asigură administrare ușoară și o complianță ridicată, atât a animalului, cât și a proprietarului.

Cardi-ON face parte din gama de suplimente Petswell, dezvoltată în urma unei cercetări originale, sub atenta supraveghere și îndrumare a echipei de medici și specialiști Veteco.

Scopul CariON

• încurajează buna funcționare a sistemului cardiovascular

• susține funcția cardiacă și încurajează contractilitatea miocardului

• reduce stresul oxidativ

• reprezintă un suport geriatric, în special pentru câinii și pisicile cu predispoziție sau cu diagnostic confirmat de Cardiomiopatie dilatativă sau de orice boală cardiacă și poate fi administrat concomitent cu tratamentele alopate care conțin substanțe de sinteză recunoscute (pimobendan, etc)

Factori de diferențiere

Succesul unui plan terapeutic depinde de complianța proprietarului animalului. Dacă produsul este ușor de administrat, atunci complianța va fi ridicată, iar planul terapeutic va avea succes. Complianța Cardi-ON este asigurată de:

• forma galenică de gel cu palatabilitate ridicată.

• flaconul etanş care permite administrarea produsului în orice poziție.

• tehnologia FlowDose™ - inovație tehnologică care permite prepararea de emulsii și microemulsii cu omogenitate permanentă și cu o textură care admite ajustarea unor doze reproductibile, astfel încât să ofere utilizatorului cea mai bună experiență posibilă. Această tehnologie garantează doza ideală administrată într-un mod simplu.

• combinația unică și ideală de substanțe active pentru susținerea metabolismului sistemului cardiovascular, care conține absolut toate elementele validate clinic ce ajută la menținerea sănătății inimii.

• tehnologia brevetată de livrare a coenzimei Q10 CAVAQ10® - folosește o metodă inovatoare prin care CoQ10 este încapsulată în microsfere de Ciclodextrine (microsfere de ulei), ceea ce îmbunătățește biodisponibilitatea și eficiența CoQ10 de pana la opt ori faţă de preparatele clasice.

Compoziţia CardiON

• L-Carnitină

• Ulei de peşte (Omega 3 cu concentrație ridicată de EPA – acid eicosapentaenoic)

• Crataegus Oxyacantha (Păducel)

• Taurină

• Vitamina C

• Vitamina E

• Coenzima Q10

• Acid gamma-linolenic (GLA)

• Citrat de magneziu

Orizont minim de utilizare

Recomandarea de utilizare se menține pentru întreaga viață a animalelor cu boli cardiace, din momentul diagnosticului sau preventiv pentru animalele cu predispoziție de boli cardiace de orice natură.

Recomandarea rămâne valabilă pentru animalele geriatrice, adică cu vârsta de aproximativ 6-7 ani sau câini care sunt expuși la stres cardiac.

Orizont minim de utilizare: 30 zile pentru un câine de 10 kg (obligatoriu cu tratamentul specific pentru boala cardiacă).

În concluzie, suplimentul nutraceutic Cardi-ON, prin compoziția unică și exclusivă, este o alegere sigură și eficientă pentru a ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și la îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular la câini şi pisici.

Alege suplimentele din gama Petswell pentru a proteja animalele de companie împotriva bolilor și pentru a le îmbunătăți calitatea vieții.

Previous
Previous

Cum îți dai seama că animalul tău suferă de dureri articulare?

Next
Next

Ingrediente pentru o inimă sănătoasă